Idag firar vi åttaårig bröllopsdag. Det var alltså åtta år sedan vi gifte oss i Brooklyn Bridge Park, den där varma julidagen när vi vigdes med Alex och Adam som vittnen. Vilken fin dag det var. Några dagar senare åkte vi på bröllopsresa och körde från San Fransisco via Portland till Seattle och provade Pinot Noir-viner, förälskade oss i McMinnville och åt oss igenom norra västkusten. Som jag längtar tills vi kan ta med oss barnen och göra en sådan resa igen!

Idag har det varit ösregn precis hela dagen så vi dukade upp med champagne, tända ljus och god middag på verandan. Fint det med! Nu ska vi kolla på film här, men innan dess – kolla in det här superenkla men ack så genialiska recept på pasta i en gräddig citronsås. Perfekt sommarlunch, skulle jag vilja påstå.

Pasta al limone

4 portioner

400 g pasta
4 msk olivolja
1 citron (skal och lite saft)
1 vitlöksklyfta (fint riven)
150 g pecorino (riven)
1 dl vispgrädde
salt & nymald svartpeppar

Lägg alla ingredienser till såsen i en stor skål. Koka pastan, låt rinna av och blanda sedan med såsen. Värm lite snabbt och tillsätt eventuellt lite pastavatten för att späda ut om det behövs. Strö över extra pecorino och smaka av med salt och nymald svartpeppar