Den här veckan har som vanligt varit en salig blandning i matväg. En dag var det sallad med tofu (det tröttnat jag aldrig på!) och en annan var det pasta al limone – det var längesedan! Scrolla ner och kolla in baklängesmatsedeln för veckan som gått.

…i måndags gjorde vi en slags nudelsallad med tofu som vi toppade med edamame, färsk ananas, honungsrostade jordnötter, rödlök och ett hav av koriander.

I tisdags hade vi spontan-MBT! Mitt bidrag var en paj med karamelliserad lök, svarta oliver och getost (och ett levain). De andra hade allt från majsbröd och potatissallad med öländska bönor till burrata med nektarin och vattenmelonsallad med cashewnötter och myntadressing. Till efterrätt åt vi daimsnittar, jordgubbar och philadelphilaglass.

I onsdags tränade jag yoga när resten av familjen åt middag. De fick pasta al limone med milanosalami och när jag kom hem åt jag piroger med svarta bönor och koriander (SÅ bra att ha på lut i frysen) och till pirogerna hade jag kimchi.

I torsdags festade vi till det med grillade smörgåsar som vi fyllde med getost och rostade pinjenötter. Till det hade vi en stor grönsallad med bland annat kronärtskockor och i glasen hade vi ett vitt (och otroligt gott) vin från Sancerre.

I fredags åt vi pizza.

I lördags var vi på drinkkväll hos några vänner i Vasastan. Vi orkade inte laga mat så några av oss kilade ner och hämtade hem mat från Vi VietSommarrullar, dipp och sauterad tofu med citrongräs och nudlar slog jag till på. Supergott!

Idag är det söndag och ikväll ska vi på kalas till min bror som fyllt år! Vad vi ska äta återstår att se.