Jag kommer antagligen att för evigt förknippa s’mores med en helg vi spenderade i Woodstock, NY sommaren 2013. En av våra vänner hade just köpt ett sommarställe upstate och vi packade in oss i Alex jeep och rattade bilen ut ur Brooklyn (och resan dit var en upplevelse om man säger så, men det är en helt annan historia). Bredvid huset fanns en grillplats och där satt vi till långt in på natten och drack vin och grillade just s’mores och diskuterade viktiga saker som huruvida en s’more egentligen är en s’more om kexet är runt istället för fyrkantigt. #snillenspekulerar

Jag är traditionalist och förespråkar just fyrkantiga kex. Göteborgs Kex har en variant i sitt sortiment! Istället för söt mjölkchoklad tar jag dock gärna en mörkare variant för att få lite balans eftersom allt annat är übersött. Marshmallows – köp stora! Små blir för fjuttiga.

S’mores

Trä en marshmallow på en pinne eller grillspett och grilla tills den är ordentligt mjuk. Alltså ORDENTLIGT, den ska typ bubbla. Ta ett kex, lägg på en chokladruta + marshmallow och ett till kex. Tryck ihop. Ät.