Finns det en lag som säger att man måste grilla på midsommar? Jag tror nästan det. Vi var inget undantag för på kvällen samlades vi runt grillen, som vi brukar göra, och drack drink (Världens Godaste Gin & Tonic infuserad med en kaffemartini och serverad som en Tom Collins – den heter alltså så PÅ RIKTIGT haha). Ett av tillbehören vi grillade var tomater med olivolja, havssalt och färsk rosmarin. SÅ gott!

En annan favoritgrönsak på grillen är den salviaspäckade auberginen. Måste provas, om ni ännu inte gjort det!

Tomater på grillen

Ta fram en grilltålig form eller gör en egen av lite folie. Dela tomaterna på hälften och lägg i formen. Ringla över olivolja och havssalt och klipp ner färska örter som du tycker om – rosmarin eller timjan är favoriter hos oss. Grilla tills tomaterna blivit mjuka och ät med typ allt.