Den här veckan har såklart präglats av helgens midsommarfirande, och vi kom tidigare ikväll hem från landet där vi har spenderat helgen. Midsommarafton var varm, lugn och familjär – en såndär kväll som man kan plocka fram och tänka på när november står för dörren. Nu ska jag lägga mig på soffan och läsa, men först – veckans middagar finns samlade här nedan. Var rädda om er, vänner. Vi hörs snart igen.

I måndags grillade vi korv med briochebröd som vi åt med potatissallad och en stor grönsallad.

I tisdags åt vi en riktigt amerikansk klassiker som jag ofta beställer på restaurang när tillfälle ges – wedge salad (det vill säga en riktig krispig isbergssallad delad i klyftor) med blue cheese-dressing och blandade grönsaker. De andra hade även knaperstekt bacon på.

I onsdags friterade vi blomkål som vi tossade i en sötsurstarksås. Till blomkålen åt vi ris och sojastekt pak choi.

I torsdags beställde vi hem varsin poké bowl från Poh-Keh. Jag åt som vanligt med marinerad tofu, grönsaker och kimchi.

I fredags var det ju midsommarafton! Vi firade på landet och åt ungefär hela dagen lång. Klassisk lunch med nypotatis, snaps och allt det där, och på kvällen grillade vi grönsaker (pak choi, gemsallad och majs, bland annat) och de andra åt även flankstek. Som tillbehör hade vi citronrostade krosspotatisar med sallad och en kall sås med salvia och citronzest (och vi öppnade en lagrad flaska rött – en cab sauvignon 2009 från Washington State, mums!) Till efterrätt – vi hade två stycken, hör på den – grillade vi först s’mores, sedan åt vi gräddfilspannacotta som vi toppade med jordgubbar och mynta och till det drack vi moscato d’asti.

I lördags gjorde vi pizza.

Idag är det söndag och efter långa bilköer in till stan köpte vi hem mat. Falafelsallad till mig, kebabrulle till Calle.