En vecka med pizza, Jamie Oliver-recept och grillavslutning är en bra vecka, som man brukar säga. Vi har provat lite nytt, kört på säkra kort och dessutom ätit årets första svenska jordgubbar med gräddmjölk och socker. Så himla gott! Såhär ser baklängesmatsedeln ut:

I måndags värmde vi på varsin fryspizza och toppade med extra hot sauce och peperonis. Väldigt gott efter en heldag på barnakuten.

I tisdags bjöds vi på en matig sallad med halloumi, matvete och grönsaker, och till den hade vi tzatziki. Till efterrätt åt vi glass.

I onsdags gjorde vi en vegetarisk kebab som vi åt i pitabröd med isbergssallad (och inte vilken som helst utan en helt nyskördad som vi köpte på REKO – så god), gurka, tomat, rödlök, kebabsås och fetaost. Återkommer med recept på kebaben för den var supergod!

I torsdags åt vi en purjolökscarbonara signerad Jamie Oliver. Till den hade vi en enkel grönsallad dressad med sherryvinäger och olivolja. Barnen fick enligt önskemål frasiga våfflor med hallon.

I fredags åt vi pizza.

I lördags åkte vi till Skåne över dagen och eftersom en del av gänget badade in i det sista beställde vi hem mat, och det blev – pizza från La Pizza. Jag åt en toppad med marinerad aubergine, rödlök, svartpeppar och körsbärstomater.

Idag är det söndag och vi har grillat. Salviaspäckad aubergine till mig, kött till de andra. Till det hade vi Jamie Olivers nypotatissallad toppad med picklade primörer och fetaost. Till efterrätt åt vi jordgubbar med gräddmjölk och socker.