Det har väl kanske inte undgått någon som läser här att jag verkligen tycker om paninigrillen jag fick i födelsedagspresent. Jag har velat ha en paninigrill ungefär hur länge som helst, och nu när jag väl har en grillar jag smörgåsar högt och lågt. Bagels, levain, vanligt rostbröd, tunnbröd, grönsaker – allt grillas.

Just den här smörgåsen var ordentligt matig för förutom att den var fylld med hummus och grillade grönsaker hade vi även fermenterade pommes till. OCH dippsås till det, såklart.

Varm smörgås med grillad aubergine

Till just den här smörgåsen använde vi ett levainbröd. Skär i tjocka skivor och toppa med hummus, några skivor grillad aubergine (jag grillade alltså skivorna i paninigrillen, gick alldeles utmärkt), buffelmozza och grillad paprika. Bred hummus på locket, tryck ihop smörgåsen och grilla tills smörgåsen har fått fin färg och osten smält.