Det har varit varmt den här veckan, vilket har märkts på våra middagar. Enklast möjligast, och gärna kallt – som sallad, sommarrullar och gazpacho. Baklängesmatsedeln för vecka 23 hittar ni nedan. Hoppas att ni har haft en fin vecka, vänner!

I måndags åt vi pasta med en slags morotspesto på bland annat ugnsrostade morötter och solroskärnor. Pastan toppade vi med knapriga kikärtorpersilja och gorgonzola.

I tisdags gjorde vi en stor sallad med bland annat babyspenat, chilihalloumi, saltrostade pecannötter och jordgubbar. Till salladen hade vi en senapskräm med rivet äpple och de andra hade fick även bulgur, tryffelsalami och parmaskinka.

I onsdags åt vi färska sommarrullar som vi fyllde med bland annat morötter, rättika, vitkål, vermicellinudlar och salladslök. Sommarrullarna doppade vi i en enkel dipsås på soja, koreansk chilipeppar och lime, och som tillbehör hade vi edamamebönor och sojaglaserad tofu.

I torsdags fick de andra skaldjur, aioli och baguette och jag åt en bakad potatis med chilismör, gräddfil och fint hackad rödlök.

I fredags åt vi pizza.

I lördags bjöds vi på middag! Gazpacho med krutonger till förrätt, öppen lasagne med ricotta, spenat och mandelpesto till varmrätt och en chokladpannacotta med dulce de leche till efterrätt.

Idag är det söndag och till middag har vi ätit rabarberquorn (perfekt om ni har rabarber i trädgården!) med ris och grönsallad.