Sommaren efter att jag tog studenten packade vi in hela vår familj + min farbror i en liten minibuss och bilade runt i Italien och Frankrike. Vi solade och badade, åt massor med god mat – och vi provade och köpte lådvis med vin. Ett av våra favoritställen är den lilla staden Beaune som ligger i hjärtat av Bourgougne-distriktet och i de krokarna tuffade vi omkring med vår lilla buss och letade vingårdar.

Vilken fin resa det var. Mitt intresse för vin har gått i vågor under åren, och efter att Sigge föddes har jag framför allt provat en hel del suröl. Någonting har hänt dock, för sedan vi plockade upp våra bröllopspresenter från vinkällaren för någon månad sedan har jag sakta men säkert hittat tillbaka till den där kärleken till vin som legat vilande ett tag. Jag läser på om druvor, provar nya sorters vin och släpar hem flaska efter flaska att lägga på lagring. Och Calle skakar på huvudet och undrar antagligen om jag har blivit tokig. Men det är ju så kul! Och det finns så mycket att lära sig. Och prova. Och lagra.

Vi gillar generellt lätta viner, så det här röda från Bardolino föll både mig och Calle i smaken. Ekologiskt, dessutom! Det gillar vi. Nej hörni, nu ska jag traska ner till Saluhallen och se om jag kan haffa en bit av den mystiska bröllopsosten som kommit in på Hildas. Hoppas att ni får en riktigt fin helg, vänner. Vi hörs! Stay safe (och håll avstånd).