Torsdag! Kanske veckans bästa dag? Hos oss innebär torsdagar att vi äter något extra gott och provar ett nytt vin, och innan kidsen ska sova traskar vi upp till REKO och hämtar veckans varor. Idag blir det lite blandad kompott – skaldjur till de andra, toast skagen till mig, iskall och torr riesling till mig och Calle. Längtar redan.

För några veckor sedan åt vi dock den här gamla klassikern, en rätt vi gör lite då och då. Enkel, god och en av de bästa pastarätter jag vet faktiskt. Kör på torkade chiliflakes om du inte har färsk chili!

Aglio, olio e peperoncino

Koka spaghetti. Värm rikligt med olivolja i en stekpanna. Skiva en stor vitlök och en röd chili riktigt tunt (valfri mängd beroende på hur stark chilin är) och stek försiktigt i oljan. Se upp så det inte bränns! Riv massor med pecorino (eller parmesan om du föredrar det) och hacka persilja grovt. Stäng av plattan, blanda ner spaghetti och pecorino och rör runt. Tillsätt eventuellt lite pastavatten om det behövs. Lägg upp på tallrikar, toppa med ännu mer riven ost och persilja.