Helt plötsligt är maj slut och juni tar vid. Den senaste veckan har varit ungefär som veckorna är nu för tiden – jobb hemma, mat, ganska mycket träning och på kvällarna har jag pluggat eftersom jag har en inlämningsuppgift som snart ska skickas in. Inte mycket nytt under solen, med andra ord. I matväg har den här veckan sett ut såhär:

I måndags gjorde vi en grekisk sallad med allt det där man brukar ha på – röd paprika, kalamataoliver, fetaost, gurka och tomater. Till salladen hade vi zucchinibiffar och tzatziki.

I tisdags åt vi grillad ciabatta som vi fyllde med pesto (på valnötter, basilika och pecorino), mozzarella och grillad zucchini. Som tillbehör hade vi sötpotatispommes och cole slaw.

I onsdags gjorde vi sojafärsbullar med basilika och pecorino romano som vi stoppade ner i en tomatsås och åt med tagliatelle.

I torsdags åt vi burritos som vi fyllde med sötpotis, ris, salsa verde, svarta bönor och grönsaker.

I fredags gjorde vi pizza.

I lördags bjöd våra vänner på middag! Burrata, tomater och basilika till förrätt, grillad rotselleri men brynt hasselnötssmör och vitkål med en stor grönsallad till varmrätt och rabarberpaj med vaniljcrème fraiche till efterrätt.

Idag är det söndag och till morsdagsmiddag bjöd Bibbi på nypotatis, grön sparris och en salsa verde (och lax till de andra!).