Långhelgen lider mot sitt slut och vi har fått en hel del gjort på landet. Vi har skolat om tomatplantorna, sått i trädgårdslandet och tagit ut trädgårdsmöblerna (och dessutom ätit väldigt mycket god mat, festat till det med nattjästa frallor varje morgon och ätit årets första utelunch på trädäcket). Resten av veckan har sett ut såhär:

I måndags blev det restfest. Vi plockade fram några pitabröd från frysen som vi värmde på och fyllde med eldost, blandade grönsaker, smulad fetaost, soltorkade tomater och valnötter.

I tisdags åt vi zucchinisoppa som vi toppade med salsa (på mango, persilja och sambal oelek) och rostade solrosfrön. Till soppan åt vi morotsbröd som vi plockade fram från frysen.

I onsdags åt vi hummus som vi toppade med en kryddig sojafärsröra. Som tillbehör hade vi orientaliska tunnbröd (som jag gräddade i min smörgåsgrill!) och en enkel sallad med gurka, tomater, rödlök och färsk mynta.

I torsdags åt vi steamed buns. De fyllde vi med sojaglaserad tofu (och flap steak till köttätarna), sesammarinerade morötter, picklad rödlök, srirachamajonnäs och färsk koriander.

I fredags åt vi pizza.

I lördags åt vi en veg bourguignon med oumph. Supergod!

Idag är det söndag och eftersom vi kom hem sent köpte vi fryspizza (Anammas!) som vi pimpade med hot sauce och salsa.