Jag kommer ihåg exakt när vi åt de här godbitarna, kanske mest för att det var pre-corona och sista middagen med våra vänner innan den sociala distansieringen tog fart. Vi får planera för en precis lika fin middag när vi kan träffas alla igen, post-corona tänker jag.

När jag använder filodeg använder jag oftast två ark till en rulle eftersom filodeg är så otroligt skört. Vill du inte fritera går det lika bra att steka i rikligt med olja i en stekpanna. Receptet kommer från Zeina, min ständiga go-to när det gäller meze.

Filodegsrullar med fetaost

25 st (-ish)

500 g filodeg (eller 350 g yufkadeg om du hittar det)

300 g fetaost

150 g riven ost

1,5 msk färsk mynta, fint hackad

1 dl slätbladig persilja, fint hackad

1 tsk chilipulver

1 msk majsstärkelse

1 msk vatten

olja till fritering

Smula fetaosten och blanda med riven ost och kryddorna. Skär filodegen i fyrkanter i önskad storlek (och glöm inte att antingen arbeta väldigt snabbt eller att täcka degen med en fuktig handduk). Blanda majsstärkelse och vatten i en liten skål för att använda som klister så att rullarna håller ihop när du friterar. Lägg ungefär 2 msk fyllning längst ut på degen, vik in kanterna och rulla som en vårrulle. Pensla med lite av klistret längst upp och stäng ihop rullen. Lägg på en tallrik. Fritera i 160-170 grader i någon minut tills de fått fin, gyllene färg. Låt rinna av på hushållspapper innan servering.