Bam, där satt den. Ungefär så tänkte jag i lördags kväll när vi satte oss till bords och högg in på texmexmiddagen vi hade dukat fram. Så himla gott, alltihopa. Den här veckan har faktiskt varit en riktig höjdarvecka i matväg! Vi har ju ätit allt från enkla, fyllda pitabröd till sallad med friterad getost. Såhär ser baklängesmatsedeln ut!

I måndags värmde vi pitabröd som vi fyllde med sallad och grönsaker, soltorkade tomater, oliver, valnötter och smulad fetaost. De andra fick även nötfärsbiffar till.

I tisdags åt vi sojafärsbullar i tomatsås och till det hade vi tagliatelle, riven pecorino och en kålsallad med salladslök.

I onsdags åt vi zucchini- och majsfritters med en stor kålsallad till.

I torsdags gjorde vi en stor sallad med sparris och päron som vi toppade med friterad getostoch saltrostade valnötter.

I fredags åt vi pizza.

I lördags åkte vi till landet och på kvällen passade vi på att grilla. De andra fick flankstek som Calle marinerade på fredagkvällen, och förutom det hade vi vetetortillas, frijoles refritos, salsa molcajete, grillad ananassalsa, guacamole och picklad rödlök. Till efterrätt friterade vi churros som vi åt med en rosmarinkolasås.

Idag är det söndag och på väg hem blev vi bjudna på snabbgrillRotselleri, aubergine och purjolök (som blev så mjäll och söt på grillen, mums!) och korv med bröd. Ljuvligt.