När vi hälsar på Alex och Adam i USA åker vi ofta till the Cocoon, ett typiskt amerikanskt kaffehak där det finns snickerdoodles, chocolate chip cookies och bagels. Det jag alltid beställer (förutom iste då, såklart) är deras magiska cheddar chive biscuits, som är en slags blandning av en scone och en muffin. Den är ganska söt men också salt, och de är sprängfylld med cheddar och gräslök. Perfekta till soppa!

Ja, det ska vara 2 msk bakpulver i smeten, jag har inte skrivit fel, jag lovar (haha). Ät godbitarna till eftermiddagsteet, eller till frukost kanske? Passar fint precis närsom, faktiskt.

Cheddar chive biscuits
12 stycken

312 g vetemjöl special
2 msk bakpulver
1 tsk salt
115 g smör, kallt och delat i mindre bitar
270 g filmjölk
4 tsk honung
2,5 dl riven cheddarost
1 dl fint hackad gräslök

Värm ugnen till 220 grader. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en stor skål. Blanda ner smörbitarna och nyp ihop med fingrarna. Blanda ner cheddarosten, gräslöken, filmjölken och honung. Rör ihop tills allt är blandat – degen ska vara lite smulig. Smöra en muffinsplåt och klicka ner smet, ungefär 1 dl, ev lite mindre) i varje form. Pensla med filmjölk och grädda i mitten av ugnen i ungefär en kvart tills de fått fin färg. Låt svalna, ta ut från formarna och lägg på ett bakgaller.