Den här veckan känns det som att jag har sprungit i en konstant uppförsbacke. I motvind. Jag har jobbat, (försökt att) skola in Sigge som inte alls vi bli lämnad, kämpat på med en inlämningsuppgift som jag aldrig blir nöjd med, jagat folk som inte bemödar sig med att svara på mail, fått tröttsamma besked och längtat efter lite normalitet igen. Och medvind. Jag behöver lite medvind. Nu ska jag snart stänga ner datorn och ta helg med min lilla familj. Ikväll ska vi dricka iskallt rosévin, äta pizza och glömma omvärlden för en liten stund.

Jag tänkte skicka med er ett helgtips – gör ärtpesto. Ingen recept för er som gillar exakta instruktioner, haha. Här kommer en grov skiss på hur vi gjorde. Trevlig helg! Vi hörs snart igen.

Ärtpesto

Rosta en näve valnötter i en het stekpanna. Lägg i en mixer tillsammans med en kruka basilika, en stor näve tinade gröna ärtor, en vitlöksklyfta och en stor näve riven pecorino. Pulsa tills du har den så slät du vill ha den – jag gillar med lite tugg i. Vänd ner olivolja (mixa inte, då blir den besk) och blanda runt tills du har den så lös du vill ha den. Blanda ner i kokt pasta. Ät. Njut. Osv.