Ännu en vecka att lägga till handlingarna och den har vi avslutat med en himla bra helg, faktiskt. Fint väder, lekplatshäng, middag i Långedrag och en fin (och lång) promenad hem därifrån, komplett med pit stop för snabb uteserververingspremiär med sovande kids i vagnarna. I matväg har vi ätit mycket gott, som till exempel ärtpesto och nachos! Såhär ser baklängesmatsedeln ut:

I måndags ville Clara ha potatismos och fiskpinnar så det blev det till middag. Eftersom jag inte äter fisk nöjde jag mig med potatismos, remouladsås och kokta, gröna ärtor.

I tisdags åt vi den här grytan med mango, småtomater och tofu. Till den hade vi ris och färsk koriander.

I onsdags gjorde vi rigatone med ärtpesto. Som tillbehör hade vi en kålsallad (à la vår kompis Johannah som gör världens i särklass godaste sallader!) med mandolinad selleri, kålrabbi, salladslök och morötter. De andra hade även salami till.

I torsdags gjorde vi en stor plåt med nachos! De toppade vi med ost, jalapenos, isbergssallad, koriander och majs, och som tillbehör hade vi den här bönröran med svarta bönor, spiskummin och kokosmjölk. Till efterrätt drack vi micheladas.

I fredags åt vi pizza.

I lördags bjöds vi på cacio e pepe med grillad kål och aubergine. Till efterrätt åt vi praliner från Kampanilen.

Idag är det söndag och vi har grillat. Ryggbiff till de andra, vegburgare från Anamma till mig. Till det hade vi en fransk potatissallad och en kall sås med crème fraiche och mosad feta.