Tänk att man kan längta efter fredag även om det bara har varit fyra vardagar den här veckan. Hemmajobbandet fortsätter, Sigges inskolning likaså. Det vanliga livet fortskrider i den här icke-vanliga situationen och den här veckan har jag verkligen saknat våra familjer som vi inte har sett på ungefär hur länge som helst. Och vem vet när vi får träffas igen, för den delen. Suck. Det är bara att gilla läget och längta till bättre tider.

Tills dess – gör vardagen lite bättre med de här goda och heta frallorna med ost och jalapenos. Supergoda till soppa, men också precis som de är! Receptet kommer från Zeina. Trevlig helg, vänner! Stay safe. Lyssna på Tegnell.

Frallor med ost och jalapenos
20-ish st

25 g jäst
4 dl kallt vatten
12 dl vetemjöl special
0,5 dl rapsolja
1 msk honung
2 tsk salt
150 g grovhackade (inlagda) jalapenos
150 g ost, tärnad

Lös jästen i vattnet. Blanda alla igredienser utom osten och jalapenos i 10 minuter. (jag kör alltid i min assistent, men för hand funkar såklart fint det med). Låt jalapenosen rinna av och hacka sedan i grova bitar. Tillsätt osten och jalapenosen i degen och blanda några varm på långsam hastighet. Ta upp degen på mjölat bakbord, forma den rund och låt jäsa under bakduk i en halvtimme. Dela degen i 20 bitar, forma runda bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Täck med bakduk och låt jäsa i en timme. Sätt ugnen på 250 grader i god tid och sänk värmen till 225 grader precis när du satt in plåten. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Låt svalna på bakgaller.