Vi är mitt i påskledigheten och idag var dagen då Stora Rensprojektet inföll (och fortsätter imorgon, för den delen…). Det är sant. Vi hämtar in lådor från vinden, skänker, slänger, organiserar och styr upp. Om det känns bra? Ja. Väldigt. I matväg har påskhelgen bjudit på klassisk påsklunch, men även himmelska ricottagnudis och ganska mycket ost. Spana in baklängesmatsedeln för vecka 15 nedan.

I måndags gjorde vi pastasallad med fetaost, tomater och pesto.

I tisdags åt vi dumplings från Beijing 8.

I onsdags åt vi en bönchili som vi toppade med fet crème fraiche, färsk koriander, riven cheddar och lime.

I torsdags firade vi in påsken med pizza som vi toppade med crème fraiche, taleggio, lök och syrad brysselkål.

I fredags var det långfredagen och vi åt påsklunch hos våra vänner ute i Långedrag. På kvällen var vi ganska mätta så till middag dukade vi upp ostar, vin och surdegsknäcke.

I lördags åt vi vit sparris (premiär för i år!) med grapehollandaise till förrätt och ricottagnudi med brynt salviasmör till varmrätt. Till efterrätt festade vi till det med nocciolaglass från Gelaterian.

Idag är det söndag och till middag hämtade vi hem falafel och pizza.