Som för de flesta andra blir vår påsk inte riktigt sig lik i år. Vi har ju vanligtvis stor påsklunch på landet på långfredagen men det är ju inte att tänka på i dessa tider så vi håller oss i stan. Påskharen kommer enligt uppgift även till Vasaparken i år, som tur är och långfredagslunch med snaps ska vi få till ändå, om än i ytterst liten skala.

Imorgon blir det några timmars jobb innan vi checkar ut och firar in påskhelgen med någon god middag, och det ska bli skönt med några dagars ledighet. Blir det här påsken då vi rensar på vinden? Ingen vet säker. Hur som helst, det finns ett gäng påskrecept i den här kategorin, och de här dillrostade potatisarna kan väl passa fint i det sällskapet, tänker jag. Egentligen ska man ha nypotatis men det finns ju inte nu (väl?) så vi körde på små, fina delikatesspotatis. Recept från Tasteline.

Dillrostad potatis
2 portioner

1300 g (färsk-) potatis
1 klyfta vitlök
0,5 kruka dill
2 msk olivolja
flingsalt

Värm ugnen till 200 grader. Skölj potatisen ordentligt. Skala och riv vitlök och finhacka dillen. Blanda potatis med olja, vitlök, dill och salt på en plåt och rosta i mitten av ugnen i 40-ish minuter. Dra på mer salt och ev lite mer olivolja precis innan servering.