Den här veckan har vi lagat en hel del god mat, ätit en hel del god ost och dessutom ätit helt ljuvlig sesamlevain OCH sirapslimpa från Margaretas (där min kompis Pernilla jobbar, ni vet). Hurra för det, säger jag. Baklängesmatsedeln till eder service!

I måndags åt vi en supergod tomatsoppa med aprikoser som vi toppade med pasta och färsk basilika. Som tillbehör hade vi frallor med jalapenos och lagrad ost. Magiska!

I tisdags gjorde vi raggmunkar som vi åt med rårörda lingon och kikärtor med furikakefrön. De hade hade även bacon till.

I onsdags åt vi de här vegetariska biffarna med soltorkade tomater och fetaost. Till biffarna hade vi dillrostad potatis och en avokadosås med yoghurt och några skvätt tabasco.

I torsdags gjorde vi en cacio e pepePasta, mortlad svartpeppar, pecorino, lite pastavatten. That’s it.

I fredags åt vi pizza.

I lördags gjorde vi lyxmiddag i all sin enkelhet (för oss brukar det betyda att vi flyttar oss från köket in till vardagsrummet och sitter där och äter, haha) så Calle och barnen fick räkor som de åt med baguette, majonnäs och citron. Jag åt istället en vegetarisk toast skagen med tofu. Till efterrättåt vi praliner.

Idag är det söndag och ikväll ska vi äta kronärtskocksrisotto med långbakad spetskål. Till efterrätt festar vi till det med den här lilla godingen med mascarpone, syltad ingefära och svartpeppar.