Även om allt är lite upp och ner just nu försöker jag upprätthålla någon form av normalitet, och det innebär bland annat att fredagar – som alltid – betyder ost, pizza och praliner. Även om det är tråkigt och ledsamt att inte träffa vare sig familj eller vänner är det ändå ganska mysigt att skrota omkring här hemma och ta dagarna som de kommer. Den här helgen har vi inte en endaste liten plan, men en sak är säker – något gott ska vi äta. Vad det blir återstår att se.

Vill ni göra något extra gott till helgen kan jag rekommendera den här lasagnen som vi gjorde för några veckor sedan. Jag är ju otroligt svag för gorgonzola, men är du inte det är det nog inte lasagnen för dig. Haha. Receptet kommer från Allt om Mat.

Spenatlasagne med linser och gorgonzola

4 portioner + matlåda

200 g lasagneplattor (färska)

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

smör att steka i

250 g färsk spenat

4 dl mjölk

1 dl vispgrädde

100 g gorgonzola

salt, nymald svartpeppar

1 förpackning svarta linser, 125 g (jag använde belugalinser)

50 g valnötter

2 dl riven ost

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i smör i en stor stekpanna i några minuter, tillsätt sedan spenaten och låt den fräsa med i någon minut. Häll över mjölk och grädde och låt koka upp. Smula ner osten och rör om tills den smält. Smaka av såsen med salt och peppar och blanda ner linserna (jag kokade linser själv eftersom jag hade belugalinser hemma). Varva sås och lasagneplattor i en smord, ugnsfast form. Understa och översta lagret ska vara sås. Grovhacka nötterna och blanda med osten. Strö blandningen över lasagnen och grädda i mitten av ugnen i ungefär 20-25 minuter tills plattorna är mjuka och lasagnen har fått fin, gyllene färg.