Det var längesedan jag knåpade ihop en lista på ställen vi ofta besöker här i stan, men i bistra tider som de här kan det kanske vara på sin plats med en uppdatering. Vill du inte gå ut erbjuder många ställen take away, men vet ni – det kommer ju också en tid när vi kan börja leva som vanligt igen, men tills dess – stödhandla av dina (och våra!) favoritställen. De behöver kärlek just nu.

Familjen

Vi och Familjen går way back. Det har varit vår favoritkrog i flera år nu, och även om besöken dessvärre inte duggar tätt nu för tiden är det dit vi ofta går när tillfälle ges. Just nu kan du köpa med dig både Bloody Mary-mix och mat hem om du inte vill sitta där.

Viktors Kaffe

Ja, vad ska man säga? Vi älskar Viktors Kaffe. Och Viktor! Bästa kaffet i stan, god mat, bullar från Kampanilen (se nedan) och bra läge. På sommaren köper vi gärna med oss mat och kaffe härifrån och traskar upp till lekplatsen vid Näckrosdammen och kvällshänger.

Burgersson

En klassiker för lördagslunch i vår familj. Favorit hos barnen, dessutom. Stans i särklass bästa vegburgare och supertrevlig personal (långhåriga killen, du vet vem du är).

Korv United STÄNGT!

En klassiker för lördagslunch, del 2. Superbra vegokorv dessutom (och jag är kräsen, kan jag lova) och goda tillbehör.

Kampanilen

Jag har aldrig satt min fot på Kampanilen, men jag äter ofta deras bullar hos Viktors, och våra vänner i Långedrag köper ofta deras praliner och de är helt sinnessjukt goda.

Extreme Food

Denna butiken, alltså. Hot sauce, mexigrejer, tortillapressar, en skäggig man och ganska ofta en hund och en stor grill utanför. Hade icke klarat mig utan deras hot sauce-expertis.

Gelaterian

Vi har varit där två gånger den senaste veckan vilket officiellt markerar starten på vårt gelato-år. Godare glass går inte att hitta i stan. Det är sant (brynt smör med rosmarinkolasås – behöver jag säga mer…).

Saluhallen

Det är nog ingen direkt skräll att Saluhallen är med på listan, för här är vi så ofta det går. Ost på Hildas, oliver hos Zeytoon, praliner hos Kanolds. Ungefär så ser rundan ut.

Cum Pane Olskroken

Här köper jag mitt mjöl, för det här gulliga bageriet ligger inte så långt ifrån mitt jobb. OBS det går ej att gå in där utan att köpa med sig något bakverk hem, bara så ni vet. Finns även i Majorna!

Salut Saluhallen

Den lilla matbaren mitt i Saluhallen som liksom tog ett jättekliv in i mitt hjärta när jag, Calle och Clara åt middag här innan vi skulle på Operan i julas. Jättefin mat, spännande vin!

Toso

Längst upp på Avenyn ligger den här pärlan. Boka bord för det är nästan alltid fullt av en anledning. Helt. Otroligt. God. Mat.

Vi Viet

Jag var här med en kompis för någon månad sedan och blev helt blown away. Superbra service, spännande meny och VIETNAMESISKT ISKAFFE. Boka bord (eller ta med hem) för det är poppis.