Veckan har som bekant varit en fristående fortsättning på zombie-apokalypsfilmen 28 dagar senare. Helgen däremot har varit fin, i alla fall för mig och Clara – Calle och Sige är sjuka. Vi två har fikat på Viktors, lånat böcker och ätit pannkaksfrukost både lördag och söndag. Väldigt mysigt! I matväg har vi provat en del nytt men också dammat av några gamla klassiker. Kolla in vad nedan.

I måndags åt vi börek fylld med spenat, fetaost och sumak och som tillbehör hade vi en grekisk sallad och tzatziki.

I tisdags åt vi en vegetarisk lasagne med spenat, belugalinser, gorgonzola och valnötter. Till lasagnen åt vi en stor grönsallad.

I onsdags gjorde vi en blomkålscurry med kikärtor och röd paprika som vi åt med picklade citroner, färsk koriander och limechutney.

I torsdags åt vi shakshuka, den här gången med rosharissa som var något, erm, starkare än den vi brukar ha. Till shakshukan åt vi nybakat levain, labneh och färsk koriander.

I fredags kom vänner över på middag och vi bjöd på mezeHummusmuhammara, falafel, foul, ugnsrostad aubergine med tahini, fattoush, saltgurka med smetana och honung och filodegsrullar med fetaost och mynta festade vi till det medTill efterrätt åt vi en kaka med bland annat mannagryn, pistagenötter och rosvatten.

I lördags åt vi pizza, den helt vanliga varianten. Pizzan toppade vi med tomatsås, mozzarella, lök, svarta oliver och pinjenötter.

Idag är det söndag och ikväll blir det lite av allt. Pizzarester till kidsen, deviled eggs salad sandwich till mig och Calle.