Jag är alltid på jakt efter vardagsrecept, och den här enkla varianten av cannelloni satt som en smäck. Jag fyller ofta cannelloni med ricotta och spenat, men det blev übergott att använda keso istället.

Jag kan inte nog poängtera hur mycket godare det är att använda hel muskotnöt och riva själv istället för att köpa färdigmald. Köp. En. Muskotnöt. Ok? Receptet kommer från Arla.

Cannelloni med keso och spenat

2 portioner + matlåda

10 färska lasagneplattor

250 g fryst bladspenat

250 g keso

salt, nymald svartpeppar

2 msk smör

2 msk vetemjöl

5 dl fet mjölk

2 dl riven ost

salt, nymald svartpeppar

hel muskotnöt, riven (efter smak)

Sätt ugnen på 225 grader. Tina spenaten och pressa ur vattnet ordentligt. Blanda spenaten med keson och smaka av med salt och peppar. Lägg fyllningen på lasagneplattorna, rulla ihop och lägg i en ugnssäker form. Smält smöret i en kastrull, rör ner mjölet och fortsätt med mjölken. Koka upp försiktigt och dra bort från värmen när såsen börjar tjockna. Rör ner osten och smaka av med salt, nymald svartpeppar och riven muskot. Häll ostsåsen över plattorna så att allt blir täckt och grädda i mitten av ugnen på 20-ish minuter.