Jag är svag för alla möjliga sorters soppor, så när Pernilla delade en bild på den här zucchinisoppan som de serverar på hennes jobb bad jag snällt om receptet. Herregud, vad god! Jag åt den dessutom kall till lunch dagen efter – funkade fint det med.

Jag och Curry är inte bästa vänner om man säger så, men i den här soppan gör den sig riktigt bra, måste jag säga.

Zucchinisoppa med salsa
2 portioner + matlåda

1 stor gul lök
200 g mjölig potatis
1 zucchini, lagom liten – det är inte så noga
0,5-1 msk gul curry
8 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
2 dl grädde
salt, nymald svartpeppar
2 dl fryst mango, tinad
1 dl slätbladig persilja
sambal oelek efter smak och tycke
rostade solrosfrön

Skala och hacka lök, potatis och zucchini i mindre bitar och fräs med curry i en stor kastrull med rikligt med olivolja och smör. Låt det fräsa länge på medelvärme, en kvart eller så. Häll över vatten och buljongtärningar och låt koka tills potatisen har mjuknat. Mixa helt slät, tillsätt grädde och smaka av med salt och nymald svartpeppar (och ev mer curry). Blanda alla ingredienserna till mangosalsan och toppa soppan med salsa och rostade solrosfrön.