Vi har ätit mycket gott i veckan, men extra gott var det att äntligen få äta middag på Vi Viet, en restaurang har har tänkt besöka länge. När vi rullade därifrån till Nef för att lyssna på Bror Gunnar Jansson var det mycket oohande och aahande över den goda maten – bra betyg från mig och min partner in crime, med andra ord. Lika bra betyg till konserten, för övrigt – fantastiskt bra!

I måndags gjorde vi en broccoligratäng som vi åt med marinerade kidneybönor och ett berg med grönsaker.

I tisdags åt vi gulaschsoppa som vi toppade med slätbladig persilja och crème fraiche. Till soppan hade vi varma mackor med senap, riven Lingenau och surkål.

I onsdags åt vi löksoppa gratinerad med bröd och Lingenau.

I torsdags åt jag middag på Vi Viet – herregud, vad bra säger jag bara. Vi delade ett gäng rätter för att få smaka så mycket som möjligt och slog till på allt från sommarrullar, sötpotatisfritters och papayasallad till citrongräsmarinerad tofu och vietnamesiskt iskaffe med kondenserad mjölk.

I fredags åt vi pizza.

I lördags blev jag olägligt nog sjuk så till middag hämtade Calle hem hamburgare, pommes och dippa.

Idag är det söndag och till mat hämtar vi hem något, oklart vad.