Zucchinisoppa, Alla Hjärtans Dag-middag, ricottagnudi. Det har varit en inte så tråkig matvecka, om man säger så. Kolla in resten av veckan i baklängesmatsedeln nedan!

I måndags åt vi en zucchinisoppa (tack för receptet Pernilla) som vi toppade med mangosalsa, en klick crème fraiche och rostade solroskärnor. Till soppan åt vi nybakade rågrutor.

I tisdags åt vi fried rice med broccoli, röd paprika, munböngroddar och morötter. Till riset hade vi tzayspett.

I onsdags gjorde vi en grönkålssallad dressad med en helt magisk dressing (tack Pernilla, igen, för receptet haha) på olivolja, tahini, vitlök, pressad citron och parmesan. Till salladen hade vi zucchini- och quinoabiffar.

I torsdags firade vi Alla Hjärtans Dag lite i förväg med en varm smörgås toppad med ricotta, salviastekt svamp, pocherat ägg och riven pecorino. Till det hade vi en citrussallad med avokado, dragon, olivolja, havssalt och nymald svartpeppar. 

I fredags åkte vi till Skåne och till middag åt vi tacos fyllda med allt det där vanliga – sojafärs, grönsaker, salsa och riven ost.

I lördags festade vi till det med en stor grekisk sallad toppad med soltorkade tomater, kalamataoliver och fetaost. Till det hade vi tzatziki och vitlöksbröd, och de andra fick även biffar med mozzarella och ajvar relish.

Idag är det söndag och vi har ätit söndagsmiddag hos vänner. De bjöd på suhuupergoda ricottagnudis med salviasmör. Till efterrätt åt vi hemmagjord vaniljglass och lakritsmaränger.