Idag finns det (minst) två olika anledningar till att fira. Vi har till exempel tagit ett pyttesteg framåt när det gäller framtida balkongbygge, och dessutom fick jag högsta betyg på min hemtenta i förvaltningsrätt. En bra start på veckan, trots sömnbrist pga orkan, typ. Kan man reklamera vädret sedan typ… november?

Jaja, nya tag och allt det där. Jag ska snart gå och lägga mig men först ett recept på klassikern Penne alla Norma, som liksom helt har varit frånvarande i min värld fram tills våra vänner bjöd på det här när vi var där på middag. Tomatsås + ugnsbakad aubergine = SANT.

Penne alla Norma

2 portioner

2 portioner Penne

1 aubergine

1 burk hela tomater

1 gul lök

1 vitlök

salt, nymald svartpeppar

riven pecorino romano

färsk oregano

Sätt ugnen på 225 grader. Dela auberginen i stora kuber och ringla över olivolja och havssalt. Baka i mitten av ugnen i ungefär 30 minuter tills bitarna är ordentligt mjuka. Gör under tiden tomatsåsen genom att tärna lök och tunt skiva vitlöken, fräs i rikligt med olivolja tills bitarna är mjuka. Tillsätt tomaterna och låt puttra på svag värme tills såsen kokat ihop. Koka pastan (spara lite av pastavattnet och späd eventuellt såsen om det behövs) och blanda med såsen och auberginen. Toppa med rikligt med färsk pecorino och färsk oregano.