Jag tycker veckorna rasar förbi, för helt plötsligt är det mitten av februari. Hjälp! Den här veckan har vi träffat vänner vi inte har sett på länge, rullat hatt på Toso för att fira Bibbis födelsedag och så har vi haft en hemmafredag med pizza. Kolla in baklängesmatsedeln!

I måndags åt de andra Spaghetti Bolognese, en långkokt variant som jag förberedde under dagen. Jag däremot gick rakt över gatan och åt ostbricka och drack bubbel på Bellora med några kollegor.

I tisdags fyllde Bibbi år så vi tog med henne på Toso. De andra delade på Tosos signaturrätter och jag slog till på avokado med grön mango och kokossvampmacka med yuzusmör, edamamebönor Toso style och vårrullar med en makalöst god aprikosdipp. De andra orkade ingen efterrätt men jag kunde inte låta bli att beställa in en pink grapefruktsorbet med sanchopeppar. Det stället alltså. En av de bästa restaurangerna i stan, skulle jag våga påstå.

I onsdags plockade vi fram en färdig tomatsoppa som vi toppade med buffelmozza, färsk basilika och pasta. Till soppan år vi smörgåsar med ett berg av alfalfagroddar.

I torsdags gjorde vi de ljuvliga zucchini- och quinoabiffarna med fetaost och soltorkad tomat. De åt vi med ugnsrostade grönsaker, rucolasallad och en kall sås på crème fraiche och en stor klick mango chutney.

I fredags åt vi pizza.

I lördags var vi hos vänner på middag och de bjöd på en ljuvlig vegetarisk lasasgne med svamp och gremolata. Efter lasagnen var det fruktsallad och hemgjord vaniljglass och sen tårta och kaffe på det. Om vi rullade hem? JA.

Idag är det söndag och vi har just kommit hem från en tidig middag hos vänner. De bjöd på en pasta med zucchini, vitkål och svamp som vi toppade med parmesan och rostade solrosfrön (note to self – toppa fler saker med solrosfrön).