Det har varit en himla fin helg. Igår åkte vi till Lindholmens Food Market där det var ölfestival med lokala bryggerier, och trots att där var i runda slängar en miljard människor hade vi en riktigt fin eftermiddag och provade en hel del spännande ölsorter. Idag har vi en slapp dag hemma men snart ska vi ta oss i kragen och gå ut i det fina vädret. SOLSKEN! Det väntar kaffe på Viktors och lekplatshäng, men först – baklängesmatsedeln såklart.

I måndags gjorde vi en slags pytt på blomkål, rotselleri, potatis, halloumi och morötter som vi smaksatte med gurkmeja och garam masala. Till pytten hade vi raita och färsk koriander.

I tisdags värmde vi på en tomatsoppa som vi åt med pasta, färsk basilika och en klick crème fraiche.

I onsdags hade vi årets första MBT med tema, ja något oklart. Herregud, vad mycket mat! Pizza med blomkål och citroncrème, en annan pizza med endiver, grönkålssallad med parmesan- och tahinidresing, ugnsrostade morotsbetor (!), vitkål med dadelbalsamvinäger, börek, tzatziki, säkert något jag glömt och så mina två bidrag – ett sesamlevain och quinoabiffar med soltorkade tomater och fetaost.

I torsdags kom min bror med familj över på middag och vi åt burritos! De fyllde vi med stekt paprika, lök och zucchini, salsa, picklad rödkål, riven cheddar och picklade jalapenos.

I fredags åt vi pizza.

I lördags kom vänner över på middag och vi bjöd på ravioli (fyllda med svamp och ricotta) och till det hade vi vitvinssås och tryffelsalt. Till efterrätt åt vi chokladbräck från Kanolds.

Idag är det söndag och ikväll ska vi äta en penne arrabiata med aubergine och slätbladig persilja. Längtar redan.