För några veckor sedan var vi i i Idre för en veckas skidåkning, och då bjöd Bibbi på de här ohanterbart goda biffarna med zucchini och quinoa. Att göra biffar i ugnen är ju väldigt smidigt eftersom det liksom sköter sig själv på ett annat sätt är när man steker dem. Låt dem gå liiite längre än 10 minuter på varje sida om ni vill ha mer färg på dem.

Receptet kommer från Icas Buffé. Och hörni, skippa varken basilika, fetaost eller soltorkade tomater för de är liksom hela grejen i de här biffarna. Och gör en stor sats att ha på lut i kylen, perfekt!

Zucchini- och quinoabiffar

2 portioner (+matlåda)

2 dl kokt quinoa

2 dl grovriven zucchini

3 ägg

1 dl hackade soltorkade tomater (i olja)

150 g fetaost

2 rivna vitlöksklyftor

1,5 dl finhackad basilika

1,5 dl ströbröd

salt, nymald svartpeppar

olivolja

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienserna till en slät smet och krydda med salt och nymald svartpeppar. Låt vila i kylen i en kvart-ish. Forma smeten till 8 stycken biffar med oljade händer och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olja och ställ in i ugnen i ungefär 20 minuter tills biffarna fått färg. Vänd efter halva tiden. Lägg i en form tillsammans med vad du känner för – vi hade tomat, rödlök och citron, och även ugnsrostad mandelpotatis.