Den här veckan började med burgare och avslutas med soppa. Inte vilket soppa som helst utan löksoppa, en av mina stora favoriter. Toppad med Beaufort dessutom – den osten går inte av för hackor. Andra matupplevelser i veckan? Igår kom en kompis över på brunch och vi bjöd på Bloody Marys och Eggs Florentine. Jag har groddar på typ… allt (köpte ett litet groddset förra året och det används flitigt). Och så använde vi upp surdegsbrödet som var över från helgen – det gjorde vi strangolapreti på. Det har varit en bra vecka!

I måndags kom en kompis över på middag och vi bjöd på hamburgare! Smash burgers till de andra och jag slog till på en portabellosvamp som fylldes med lök, babyspenat och svarta bönor och med prästost på toppen. Till det – cole slaw och fermenterade pommes.

I tisdags gjorde vi en mangogryta (ja, mango!) med tofu och spenat. Till grytan åt vi ris och färsk koriander.

I onsdags åt vi strangolapreti (en slags brödgnocchi) med tomatsås. Perfekt att göra om ni har gammalt bröd över!

I torsdags kom Calle hem och fick räkor, dillaioli och nybakat franskbröd. Jag slog istället till på en bakad potatis med en röra på kokt ägg, rödlök, gräddfil och dill (och barnen åt lite av båda).

I fredags åt vi pizza (favoriten just nu – crème fraiche, grovmald svartpeppar, Tallegio, skivade svarta facon grecque-oliver och picklad kål av något slag).

I lördags var vi bjudna på middag hos vänner och de bjöd på ramen som vi toppade med tofu, groddar, purjolök och en helt drös med andra godsaker. Till efterrätt åt vi Eton mess.

Idag är det söndag och till middag ska vi äta löksoppa med krutonger och Beaufort. Tråkigt nog för oss finns det ost kvar från i fredags som vi antagligen måste äta upp också. Jättetråkigt (inte)Nä serrni, det blev INGEN löksoppa till middag för vår del pga kom hem för sent för att förbereda. Istället gjorde vi någon slags vietnamesisk nudelsallad med gurka och morötter som vi toppade med gochujangglaserad tofu. Suhuuupergott det med!