Första veckan i verkligheten har varit ljuvlig! Ordning och reda, pizza på fredag, yoga och häng på landet. Och så i och för sig hemtenta i förvaltningsrätt som en liten extra krydda. I matväg har vi ätit massor med gott – bland annat favoriten shakshuka, efterlängtad pizza och halloumipytt. Baklängesmatsedeln för vecka 3 ser ut såhär:

I måndags gjorde vi shakshuka (det vill säga en slags paprika- och tomatgryta som man knäcker ner ägg i) som vi åt med labneh, färsk koriander och nybakat levainbröd.

I tisdags åt vi Änglamarks färdiga tomatsoppa som vi toppade med en klick crème fraiche, nymald svartpeppar och färsk basilika. Till soppan hade vi levainbröd med ost.

I onsdags gjorde jag cannelloni som fylldes med en röra på spenat, keso, basilika och kronärtskocka. Som tillbehör hade vi en kålsallad med babyspenat dressad med olivolja, sherryvinäger, dijonsenap, salt och nymald svartpeppar.

I torsdags kom en kompis över på middag och vi bjöd på steamed buns som vi fyllde med ingefärsmarinerad tofu, morötter med sesamolja, picklad rödlök och srirachamajonnäs.

I fredags åt vi efterlängtad pizza – den napolitanska varianten.

I lördags åt vi halloumipytt med örtsmör och en kall sås med crème fraiche, grovkornig senap och rivet äpple.

Idag är det söndag och till middag har vi ätit panerad och friterad fetaost med en sallad på marinerade bönor och blandat grönt.