Igår kom vi hem från Idre efter en fantastiskt fin skidvecka med vår jättefamilj. Jag, Calle, kidsen och Bibbi har bott i en stuga och i matväg hade vi förberett nästan all mat vi hade med oss upp. Väldigt skönt! Det har varit en del klassisk fjällmat som till exempel våfflor och gulaschsoppa, men även pizza (såklart) och nya favoriten cacio e pepe. Here goes – årets andra baklängesmatsedel at your service.

I måndags åt vi rotfruktspytt med dijonsenap och färsk dragon. De andra hade oxfilé till och jag galet goda biffar med quinoa, soltorkade tomater och fetaost.

I tisdags åt vi gulaschsoppa med vegfärs, toppad med smetana och slätbladig persilja. Till soppan hade vi de här nattjästa frallorna (som vi blandat ner grahamsmjöl i).

I onsdags gjorde vi våfflor! Några toppade vi med gräddfil, finhackad rödlök, riven västerbotten och tångrom (eller gravad lax till de andra) och några med hjortronsylt.

I torsdags köpte vi en färdig pizzabotten och toppade med tomatsås, buffelmozza, kronärtskocka, pinjenötter, rucolasallad och svarta facon greque-oliver.

I fredags gjorde vi cacio e pepe på färsk pasta.

I lördags kom vi hem till stan ganska sent och orkade inte laga middag så vi köpte hem thaimat – jag tog wokade grönsaker med tofu och cashewnötter ovh de andra kyckling i röd currysås.

Idag är det söndag och ikväll ska vi äta vegetarisk kebabsallad (med kebab från Oumph) med libabröd.