Hos oss är det limbo mellan ledighet och vardag men kanske mest av allt packningskaos eftersom vi åker till Idre tidigt imorgon. En veckas skidåkning med hela vårt gäng (har tappat räkningen på hur många vi är men många + en hund) väntar och gissa om vi längtar! Ska bli obeskrivligt skönt att starta det nya året med att åka skidor.

Jag ska snart ställa mig och förbereda mat inför veckan, men först – ett väldigt vardagligt vardagsrecept. Texmex i alla dess former går alltid hem i den här familjen, och den här varianten med pitabröd var väldigt god! Vi brukar ha pitabröd i frysen, men sist köpte vi från Hattings – de var väldigt bra de med.

Tacos i pitabröd

Värm pitabröden enligt anvisningarna på paketet. Stek valfri färs (jag tycker Anammas är bäst) och krydda med tacokrydda (Santa Maria har en med cayenne som är väldigt god). Dela pitabröden på mitten och fyll med den kryddade färsen. Toppa med vad du känner för – vi hade picklad rödlök, en kall sås på crème fraiche, tacokrydda och vitlök, riven cheddarost och grönsaker. Och hot sauce, needless to say…