Årets sista vecka har inneburit… julmat. Herregud, om jag ser ett enda julbord till vet jag inte vad jag gör. Haha! Nu laddar vi om för nyår och efter det skidresa med familjen. Hoppas att ni har en fin ledighet! Här kommer baklängesmatsedeln. Årets sista!

I måndags var det lillejulafton och vi smakade på julbordet. Brysselkålssallad med kanderade valnötter, minipajer med grönkål och cheddarost, vörtbröd med cheddarost och deviled eggs, ungefär det åt jag. HELT lagom. Till efterrätt åt vi citrussallad med en lag på stjärnanis och kanel.

I tisdags var det julafton och vi åt… julbord.

I onsdags åkte vi till Skåne och vi åt… JULBORD. Dock lite annorlunda eftersom vi har mycket mer kål på vårt skånska julbord jämfört med det på västkusten som är mer silltungt.

I torsdags var samtliga överens om att INTE äta julmat så vi dukade upp ett jättebord med småplock – quesadillas med västerbotten, hummus, aubergine med tahinisås, ostar, oliver, patatas bravas och krustader med färskost.

I fredags gjorde vi pizza.

I lördags gjorde min syster caesarsallad till samtliga i sällskapet. Jag bidrog genom att göra dressingen. Istället för kyckling toppade jag med extra krutonger och parmesanost.

Idag är det söndag och vi kom till stan för några timmar sedan. Kylskåpet ekar tomt så ikväll äter vi pizza – den köpta varianten.