Vi ska snart gå iväg på glöggmingel hos våra grannar här på landet, men innan dess – baklängesmatsedel. Hoppas ni har en fin start på julledigheten, vänner! Vi hörs snart igen!

I måndags fyllde vi pitabröd med tacokryddad sojafärs, kidneybönor och grönsaker och två kalla såser – en med crème fraiche, vitlök och tacokrydda och en guacamole.

I tisdags tog jag och Calle med Clara på Operan för att titta på En Julsaga, och innan vi gick dit smet vi in på Salut i Saluhallen och åt middag. Jag åt krossad potatis med riven Gruyère och svart tryffel, Calle slog till på råbiff och Clara på köttbullar, pommes och pressgurka. Två tummar upp från samtliga i sällskapet!

I onsdags var det efter jobbet innan yoga typ av middag, vilket innebar Calles pannkakor fyllda med avokadokräm.

I torsdags kom en kompis över på sista-kvällen-innan-julledigheten-tar-vid-firande och vi åt gyozasedamamebönor och den här lilla rätten med grape, avokado och furikake.

I fredags åkte vi mot landet och på kvällen åt vi pizza.

I lördags åt vi hamburgare med karamelliserad lök och fermenterade pommes.

Idag är det söndag och ikväll åker jag med Clara, min svägerska Emma och Claras kusiner Ester och Vera till stan för att titta på Nötknäpparen. Innan baletten ska vi äta en paj med zucchini, tomater och lök som jag har förberett.