…här i vårt hus lägenhet. Sista rycket hemma idag, för imorgon förmiddag packar vi in oss i bilen och åker till landet. December har än så länge varit otroligt lugn. Ingen julstress här inte, för både jag och Calle har lagt det som går åt sidan och istället njutit av att ta det lugnt, kolla på julfilmer och dricka öl från vår julkalender. Vi planerar att fortsätta resten av julen i samma anda, om än på annan plats. Förutom en avstickare till stan på söndag kväll (jag och Clara ska gå på baletten Nötknäpparen med Calles syster Emma och Claras kusiner Ester och Vera!) tänker vi hålla oss på landet till juldagen, sen blir det några dagar med min familj i Skåne innan nyårsfirandet tar vid.

När vi kommer till landet ska jag börja förbereda årets julbord, och vad som ska vara på det (förutom det som alltid är på där, vill säga…) har jag inte ännu spikat. Någon sorts paj blir det nog (de här minipajerna med svartkål och cheddar är toppen) och definitivt den här brysselkålssalladen med kanderade valnötter. Bubblare är också en vegetarisk Janssonhush puppies med Stilton och brioche med rödbetssallad och vegetariska köttbullar. Och förutom det ska vi såklart ha vörtbröd med olika sorters cheddarost (en med smak av gin & tonic och en med smak av rökta äppelspån). Och deviled eggs, herregud hur jag kan glömma de gamla gnetarna? Längtar redan. Fler tips på vegetarisk julmat hittar du här.