Sista (hela) veckan innan vår julledighet tar vid har varit en salig blandning av det mesta. Vi har dessutom varit bortbjudna på kalas både fredag och lördag så det har inte varit några storverk i köket den här helgen, om man säger så. Veckans sammanfattning – kolla in!

I måndags åt vi spaghetti puttanesca toppad med svarta (facon greque-) oliver, kapris och buffelmozzarella.

I tisdags åt vi tacos, helt vanliga fyllda med sojafärs, grönsaker, riven ost och en kall sås med salsa och fet crème fraiche.

I onsdags åt vi en marockansk gryta med bland annat saffran, kikärtor, zucchini och potatis. Den åt vi med nybakad levain.

I torsdags gjorde vi falafel! Den åt vi i libabröd med sallad (favoriten är med rödlök som jag pressar citron över och sedan blandar ner gurka, tomat och färsk mynta), tahinisås, saltgurka och snabbsyrad rödkål.

I fredags var vi bjudna på middag och i sedvanligt ordning åt vi pizza, ostar, oliver och kallskuret tillsammans.

I lördags var vi på kalas och vi blev bjudna på en jättebuffé med pajer, ostar, oliver, sallad, kallskuret och foccacia.

Idag är det söndag och ikväll har vi ätit tomatsoppa med pasta, toppad med crème fraiche. Till soppan hade vi ostar (favoriterna Tomme de Cabrioulet och Pecorino di Farindola) och oliver.