Det är fredag och Lucia, faktiskt en av mina favoritdagar på hela julen. Jag tror att jag har gått i ett luciatåg från att jag började första klass till tredje året på gymnasiet, och även en sväng under universitetstiden när jag sjöng i Oscar Fredriks Ceciliakör. Just därför var det extra fint att se Clara gå sitt allra första luciatåg på föris igår. Väldigt gulligt, och hon tyckte det var toppen. Hurra!

Idag fick hon vara hemma från föris och när Sigge somnat satte vi oss i soffan med korintkakor och polkabräck och spanade in luciatåget på SVT. Väldigt mysigt. Polkabräck kan för övrigt vara världshistoriens enklaste godis, så släng ihop om du har några minuter över.

Polkabräck

Smält vit choklad i micron och rör runt lite så att det inte är klumpar. Bred ut på en bakplåtspappersklädd plåt till en stor platta och strö över mortlade pokagrisar. Ställ kallt tills det har stelnat och bryt sedan i lagom stora bitar. Förvara i tättslutande burk i kylskåpet.