Den här veckan har vi gått all in i julfirandet och spenderar kvällarna med att dricka julkalenderöl och kolla in julfilmer. Bästa ölen hittills har jag nog svårt att välja, men i julfilmslistan ligger just nu Mupparnas Julsaga i topp. Så gullig! I matväg har vi bland annat ätit pasta, färdig tomatsoppa och en parmsanpaj med burrata som var minst sagt ljuvlig. Hoppas att ni har haft en fin vecka!

I måndags gjorde vi en pasta alla norma med ugnsrostad aubergine, pecorino romano och färsk oregano.

I tisdags hade vi MBT-jul och mitt bidrag var vörtbröd och senapsfärskost. De andra hade med sig allt från sallad med saffranskokt vete och smördegssnurror med getost och tranbär till pepparkakscupcakes och kardemummakaka.

I onsdags var det efter-kör-innan-yoga-middag vilket resulterade i den färdiga tomatsoppan från Änglamark, toppad med pasta, crème fraiche och färsk oregano. Till soppan åt vi sesamlevain (tack Pernilla, det var galet gott!) med ost.

I torsdags kom en kompis över på middag och pepparkaksbak! Vi festade till det med micheladas, nachos och salsa molcajete (och till efterrätt provsmakade vi på pepparkakorna…)

I fredags åt vi pizza.

I lördags hade vi kalas för Clara som fyllde fem! Innan maten drack vi GT och åt pepparkakor med gorgonzola/mascarpone och en bit Brillat Savarin, och till middag åt vi en parmesanpaj med ljummen svampsallad och burrata, och till det hade vi kallskuret, citron- och dillmarinerade kronärtskockshjärtan och ostar (som till exempel Cabrioulet och en mjuk Pecorino). Till efterrätt åt vi tårta som Calles fina kunsin Malin bakat.

Idag är det söndag och vi sladdade just innanför dörren efter att ha varit hos vänner på glöggmys. Middag köpte vi med oss på väg hem – burgare, pommes och dippa. PRECIS vad vi var sugna på idag.