Vi inledde första advent med att äta risgrynsgröt med kanel och socker, och snart ska jag och Calle dricka glögg och äta ädelostpraliner från Kanolds. Vi vaknade till frost och sol i morse, vilket var en fin överraskning med tanke på de senaste veckornas väder. Hur som helst – i matväg får torsdagsmiddagen fem av fem hestar i betyg. Trots sjuk Sigge fick vi till en av veckans finaste stunder när vi dukade upp fint runt matsalsbordet, tände extra mycket ljus och lyssnade igenom hela Beatles blå album. Och åt god mat, såklart! Resten av veckans middagar finns samlade nedan, precis som alltid.

I måndags gjorde vi en stir fry med äggnudlar, tofu, broccoli, röd paprika, spetskål, salladslök och tofu. Den åt vi med en enkel sås (på soja, muscovadosocker, vitlök, ingefära och sambal oelek).

I tisdags åt vi tortiglioni med pesto, soltorkade tomater, fetaost och svarta oliver. De andra fick även fänkålssalami till.

I onsdags var Sigge überfebrig hela dagen vilket innebar enklast möjligast till middag – daal, vill säga. Den åt vi med basmatiris och lime- och chilichutney (den här – så god!).

I torsdags överraskade vi Calle med reeeker, nybakade baguetter och citronmajonnäs. Och vitt vin! Jag åt bakad potatis med gräddfil, finhackad rödlök och riven västerbottensost.

I fredags kom efterlängtade vänner och vi bjöd på pizza.

I lördags bjöd vi på årets första julbord! Innan maten drack vi glöggbubbel (som var bättre än väntat!) och åt ostar, sen festade vi till det med brysselkålssallad med kanderade valnötter, minipajer med grönkål och cheddar, vörtbröddeviled eggssaffransmarinerad cheddarost och vegetarisk Jansson. Till efterrätt åt vi Bibbis lussebullar fyllda med mandelmassa och mina favoritkakor med saffran och pinjenötter.

Idag är det söndag tillika första advent och senare ikväll ska vi till Liseberg. Innan dess ska vi äta middag, en mustig, vegetarisk gulaschsoppa med gräddfil och persilja på toppen.