Det är snart dags för första advent och en av mina favorithögtider. Jag har alltid älskat julen, ända sedan jag var liten och jul innebar att morfar kom på besök, jag snokade efter julklappar (så pass mycket att pappa fick gömma mitt Nintendo i bilen haha) och de andra spelade trebello och jag fick hålla ordning på poängen. Jul var också mycket tv-spelande i pyjamas, familjehäng och jag minns att vi åkte spark och det var mycket snö. Det var det antagligen inte, men jag minns det så.

Nu när man helt plötsligt är vuxen själv är julen inte riktigt densamma – nya familjemedlemmar har tillkommit, några har lämnat oss och eftersom jag har en egen liten familj har vi skapat oss egna traditioner. Hos oss är en av de största höjdpunkterna att gå ner till Heden och köpa julgran runt andra advent, och det här året ska vi inte köpa endast en utan två – en stor till vardagsrummet och en pytte till Claras och Sigges rum. Förutom julgransinhandlingen brukar vi fira advent med någon form av julbord, och då är det vörtbrödspremiär! Och kanske bäst av allt enligt Clara – vi är ganska så mycket på Jul på Liseberg, eftersom vi bor ett stenkast därifrån. Ny tradition för i år är ta med Clara på Operan för att titta på deras uppsättning av En Julsaga – det ser jag väldigt mycket fram emot!

Andra saker att se fram emot i jul? Te-adventskalendern, kvällar med varm äpplemust spetsad med cognac, mina favoritkakor med saffran och pinjenötter, jul-MBT, min och Calles öl-adventskalender, pepparkaksbak, lussefirande och ohemula mängder tända ljus.

Nu ska jag förbereda inför helgens bestyr för vi får besök som jag längtat efter LÄNGE! Hoppas ni får en fin helg vänner, vi hörs av! (Och just det, jag glömde ju nästan viktigast av allt – om ni precis som vi ska baka pepparkakor i helgen kan jag tipsa om att jag sitter inne på världens bästa recept från Calles mormor. SÅ GODA!)