Söndag, och det betyder som alltid baklängesmatsedel. Vi har ätit riktigt god långbakad spetskål (tråkigt bara att jag slant och fick med mig en bit av fingertoppen…) och dessutom har det varit glöggpremiär. En bra vecka, trots allt, och i matväg ser den ut såhär:

I måndags åt vi tunna pannkakor fyllda med en avokadokräm och riven västerbottenost.

I tisdags var jag ute med vänner och till middag beställde jag in ostbricka med fröknäcke och marmelad.

I onsdags åt vi långbakad spetskål med potatisstomp och brynt smör med soja. De andra hade även knaperstekt bacon till.

I torsdags gjorde vi galet goda burgare som vi åt med fermenterade pommes och senapsmajonnäs.

I fredags åt vi pizza (den napolitanska varianten).

I lördags var vi på kalas hos min syster i Helsingborg och det brukar vara den officiell smygstarten på julen. Innan maten frossade vi i glögg, min systers magiska saffransbiscotti, skurna pepparkakor med gorgonzola och wienernougat. Till middag åt vi boeuf/veg bourguignon med potatis och till efterrätt åt vi vaniljglass med varm cider och kolasås.

Idag är det söndag och snart ska jag och min brorsdotter gå på Operan och titta på Oliver. Innan vi går ska vi äta nachos!