Gott nytt för-år! I helgen firade vi för-nyår, och det var som alltid episkt. Barnen skötte sig fint och vid tolvslaget läste Calle Ring, klocka ring (och vi frös). Resten av veckan har varit ganska slapp i matväg eftersom vi har hämtat hem en del mat och dessutom varit och rullat hatt i Köpenhamn. Det här har vi ätit:

I måndags gjorde vi en bulgursallad med bland annat kronärtskocka, fetaost, soltorkade tomater och salladslök. Till salladen hade vi cevapcici och en kall sås med rökt paprika.

I tisdags var det veckans kylskåpsrensarmiddag och vi fick ihop stuffed shells med ricotta, toppade med tomatsås och mozzarella. Till snäckorna åt vi en grönsallad.

I onsdags var det noll sekunder över till matlagning så vi slirade innanför dörren och värmde på Coop Änglamarks färdiga tomatsoppa. Galet god! Den åt vi med lite pasta och toppade med buffelmozzarella, och de andra hade även tryffelsalami till.

I torsdags köpte vi hem indiskt. Daal till mig och butter chicken till de andra. Naan och pickles till samtliga.

I fredags mötte jag och Calle upp en kompis i Köpenhamn! Vi startade dagen med bubbel på SAS Royal Hotel, åt lunch på Brus och avslutade dagen på Warpigs där vi drack öl och åt mac n cheese, cole slaw, friterade pickles och även kött till de andra.

I lördags firade vi förnyår! Manne bjöd på glödbakad kålrot med syrlig buljong, Minna på svartrot med messmör, jag på grilled cheese med karamelliserad lök och magic sauce, Tove på hummus med picklade morötter, oliver och tamarind + pinnbröd, Calle på friterad äppelmunk med vaniljsås och Gustaf på brödkräm, fermenterade vinbär, passionssorbet och oxalis.

Idag är det söndag och eftersom vi är ganska trötta kommer vi med all säkerhet att köpa hem mat. Falafel kanske? Vi får se.