Veckan som gått har bjudit på allt från klassiker som vi lagar ofta (puttanesca går alltid hem) till klassiker vi lagar mer sällan (chili sin carne som får flytta in i värmen efter några år av bortglömdhet). Det är dags att sammanfatta veckans middagar, så häng med nedan!

I måndags åt vi en favorit – pasta puttanesca med mozzarella, kapris och färsk basilika på toppen.

I tisdags åt vi en chili sin carne med vegofärs och vita bönor som vi förberett dagen innan. Till den åt vi ris, en klick gräddfil och picklad jalapeno. Och färsk koriander, såklart.

I onsdags åt vi steamed buns som vi fyllde med friterad tofu, srirachamajonnäs, sesampicklad gurka, mandolinad brysselkål och färsk koriander.

I torsdags blev vi bjudna på middag hos vänner och de bjöd på färska pastarullar med ricotta och tomatsås som vi åt med en grönsallad och rostade pinjenötter.

I fredags åt vi pizza.

I lördags åt vi det som jag trodde skulle vara mitt förnyårsbidrag men meh, det var gott men lite för tråkigt. Inte helt förnyårs-worthy, med andra ord. Det var en ljummen sallad på korngryn (eller pearl barley som det heter på engelska) med ostronskivling, färska kryddor och parmesan. Absolut gott men inte förnyårs-gott.

Idag är det söndag och jag firar avslutad tenta med att göra någon riktigt gott som däremot blir mitt förnyårsbidrag! Hemligt, med andra ord. Hoho. Återkommer om en vecka så får ni se vad det blev då.