November är så mörkt, det är så tråkigt, årets värsta månad buhuuu. Alltså va? Jag förstår ingenting. Kanske är det min kärlek till att bo i ett land där vi faktiskt har säsonger som gör att jag uppskattar kyla och mörker? Jag menar, en anledning till att krypa upp i soffan, tända ljus i öppna spisen och äta ohemula mängder äppelchips – hur kan man inte gilla det? Helt oförståeligt.

Receptet på de här godbitarna kommer från Ica. Vi satte i oss samtliga som efterrätt men vill du spara är det bäst att förvara i en tätslutande burk så att det håller sig knapriga.

Äppelchips

30-40 stycken

1 dl vatten

2 msk färspressad citronjuice

1 dl strösocker

2 röda äpplen

Koka upp vatten, citronjuice och strösocker i en kastrull och sjud till sockret lösts upp. Låt kallna. Skiva äpplena tunt – jag använde min mandolin – och lägg skivorna i lagen. Låt stå i 30 minuter och låt sedan rinna av i ett durkslag. Lägg skivorna på en bakplåtspappersklädd plåt och torka i mitten av ugnen på 100 grader i ungefär 3 timmar tills de har blivit krispiga som chips. Dra försiktigt bort från bakplåtspappret.