Veckan går mot sitt slut och det är dags att sammanfatta veckans middagar. Jag har rullat hatt med MBT-kompisarna, pappa har bjudit på boeuf (och veg!) bourguignon och dessutom har kidsen fått tacos enligt önskemål. Såhär ser veckans baklängesmatsedel ut:

I måndags kom en kompis över på middag och vi bjöd på kylskåpsrens deluxe som resulterade i en gräddstuvad rotfruktspytt med dragon och dijonsenap. Till pytten åt vi stekt ägg.

I tisdags var jag ute och åt med MBT-gänget! Vi var på Noot och jag beställde in variation på betor till förrätt och en bovetehistoria med svamp och pepparrot till varmrätt. Supergott!

I onsdags fick kidsen bestämma mat (det vill säga Clara och hennes två kusiner) och de ville ha tacos, så tacos blev det.

I torsdags gjorde jag varma mackor på surdegsbröd. Mackorna toppade jag med skivade tomater, smörstekta champinjoner, dijonsenap och en lagrad cheddar.

I fredags bjöd mamma och pappa på pajer, en med ost och skinka och en med broccoli, gorgonzola och valnötter. Till pajerna åt vi en grönsallad med sharonfrukt.

I lördags lagade pappa boeuf bourguignon (och en vegetarisk variant till mig) som vi åt med potatis. Till efterrätt åt vi glass med varm hallonsås och krossad turkisk peppar och till fikan åt vi tårta.

Idag är det söndag och till middag beställde vi hem pizza.