Jag är i Skåne med kidsen och deras kusiner och det är minst sagt fullt upp. Jag har dessutom lyckats dra på mig en förkylning OCH det mesta jag äter smakar… papper. Suck och stön. Ikväll börjar resten av familjen trilla in för imorgon väntar stort kalas för min mamma som fyllde 75 år tidigare i veckan. Nu ska jag lägga mig raklång på soffan och mysa med Nelson som är helt löjligt vit, gullig och kelsjuk.

Här kommer hur som helst receptet på en enkel dillaioli som är übergod till den här vegetariska grytan som jag skrev om tidigare i veckan. Hoppas att ni få en fin helg, vänner!

Dillaioli

2 dl-ish

1 kruka dill

1 vitlöksklyfta

2 äggulor

1 msk dijonsenap

2 dl rapsolja (inte kallpressad!)

salt, nymald svartpeppar

Finhacka dillen. Skala vitlöken riv ner i en bunke och lägg ner dijonsenap och äggulor. Mixa med en mixerstav och tillsätt olja, lite i taget. Fortsätt mixa tills du har en tjock aioli. Smaka av med salt och nymald svartpeppar och vänd ner dillen.